4,6-liter Supercharged V8 levert ongeëvenaarde technologie en vermogen. 

FOND DU LAC, Wisconsin (18 juni 2019)

De nieuwe 450R van Mercury Racing is speciaal ontworpen voor hoge prestaties. De 450R is doordrenkt van het DNA van Mercury Racing, het 4,6-liter V8-motorblok is voorzien van een exclusieve Mercury Racing compressor en levert een piekvermogen van 450 PK, het koppel van de 450R ligt 40 procent hoger dan de krachtige Mercury 400R. Met een gewicht dat 136 kg lager is dan de dichtst bij zijn de concurrent, levert de nieuwe 450R toonaangevende compactheid en efficiëntie. De 450R levert ongeëvenaarde acceleratie en topsnelheid gecombineerd met een hoge betrouwbaarheid en de meest recente technologie van Mercury Racing. De 450R is leverbaar met een Sportmaster of

Heavy Duty onderwaterhuis, en “front of side” aansluiting besturing, voor de ultieme individualisering van de 450R zijn voorgelakte accentpanelen beschikbaar. de Mercury Racing 450R levert zijn vermogen met overal te verkrijgen 95 RON brandstof. 

Ultieme prestaties

De 450R is vervaardigd op een specifieke productielijn van Mercury Racing. De motor is gebaseerd op het 4,6-liter V8-motorblok dat wordt gebruikt voor de atmosferische Mercury Racing 300R. Het 64 graden aluminium V8 motorblok, van eigen ontwerp, is uitgevoerd met aluminium cilinderkoppen met (Mercury QC4) vierkleppen technologie en dubbele bovenliggende nokkenassen (DOHC). Het kleppenmechanisme wordt gekenmerkt door een inlaatnokprofiel voor hoge prestaties en de uitlaatkleppen zijn van inconel met racespecificaties. De nokkenassen worden aangedreven door een ketting en lopen door een oliebad, wat betekent dat er geen distributieriem is die onderhoud vereist.

Mercury Racing past zijn expertise in drukvulling toe om een ongelooflijk hoog vermogen uit de 4,6-liter V8-motor te halen. Een 2,4-liter-compressor van het schroefcompressor type met riemaandrijving, levert laaddruk zonder enige vertraging voor onmiddellijke gasrespons. De compressor is watergekoeld om het vermogen te verhogen en de inlaattemperatuur laag te houden.

De dubbele tussenkoelers van Mercury Racing verlagen de temperatuur van de samengeperste lucht aan de motorinlaat, om de dichtheid van de lucht en het vermogen nog meer te verhogen. Een specifiek ontworpen inlaat geluiddemper zorgt ervoor dat er geen hoogfrequent geluid van de compressor te horen is, waardoor het motorgeluid gelijke tred houdt met het krachtige temperament van de 450R. 

Om het piekvermogen te behouden, past een bypass-regelklep de maximale drukverhoging aan in respons op de variërende omgevingsomstandigheden. Om de warmte die door de Mercury Racing 450R wordt geproduceerd beter te beheren, is hij uitgerust met een speciale hoogwaardige oliekoeler voorzien van een exclusieve schotelklep voor de levering van een gebalanceerde aanvoering van koelwater.


De elektronische en andere componenten van de motor werden zodanig ontworpen en geplaatst dat een zo waterdicht mogelijk geheel ontstaat, terwijl er toch goede toegankelijkheid is voor onderhoud. Het doordachte ontwerp en de plaatsing van de nieuwe compressor en tussenkoelers stellen de 450R in staat om dezelfde compacte motorkap te gebruiken als bij het 300R-model, de 450R is voorzien van speciale luchtinlaten om de motor te voeden met inlaat lucht. Net zoals alle Mercury buitenboordmotoren heeft de 450R genoeg aan 66cm hartafstand op spiegels voor meerdere motoren, perfect voor het maximaliseren van het aantal motoren op de spiegel op nieuwe boten of voor vervanginstallaties.

De ingenieurs van Mercury Racing hebben rekening gehouden met ieder aspect van prestaties bij het ontwerpen van de 450R-motor, het gewicht en ontwerp van ieder component werd bestudeerd om een maximaal vermogen te verkrijgen bij een minimaal gewicht. Het resultaat is een uitstekende vermogensdichtheid; 450 PK voor een motor die nauwelijks 313 kg weegt, dat is het beste vermogen gewichtsverhouding voor buitenboordmotoren van 400 PK en hoger. Het maximale toerental van 5800-6400omw./min, voorziet in een volledige aanvulling van schroeven van Mercury Racing voor een optimale acceleratie, efficiëntie en topsnelheid.

Ontwerp met inspiratie  

Het exclusieve geavanceerde Midsectie (AMS) van Mercury Racing heeft zwaar uitgevoerde geleidingsplaten van roestvast staal en hogere durameter motorsteunen die de motor stabiliseren en het gedrag bij hoge snelheden verbeterd. Een optionele besturingskoppelstang, geïntegreerd in het AMS, levert een sterk en ultralicht montagepunt en overzichtelijke installatie toepassingen op snelle boten met meerdere motoren. 

Het AMS voorziet in een ultra lage geluids en vibratie overbrenging van de motor naar de spiegel wat resulteert in het kenmerkende uiterst rustige loop met weinig geluid en vibratie. De standaard elektrohydraulische stuurbekrachtiging levert betrouwbare en nauwkeurige besturing op alle vaarsnelheden. De 450R heeft bovendien een hoge laadcapaciteit. Met zijn 115 ampère laadspanning levert de motor genoeg stroom voor energievretende elektronica.

Wanneer het systeem bij stationair draaien een lage accuspanning opspoort, verhoogt de motor automatisch het stationaire toerental en zo de laadspanning te verhogen tot de accu's op het juiste peil opgeladen zijn. Open het industrie-exclusieve serviceluik in de bovenste afdekkap voor routinecontroles van motorolie en bijvullen zonder de motorkap te verwijderen. Een geïntegreerde grendel en draaghendel vergemakkelijken het verwijderen van de motorkap voor service.

Opties van onderwaterhuis 

Het Sportmaster onderwaterhuis werd ontworpen voor hoog geïnstalleerde motoren gebruikt op boten die snelheden van meer dan 135 km p/u kunnen varen, laaggeplaatste water inlaten zorgen voor maximale koelwater inlaat efficiëntie. de 450R is uigevoerd met een robuuste propeller as uit één stuk roestvast staal.

Van één tot meervoudige installaties, de Sport Master verhoogt – in de correct toepassing – gedrag, snelheid en efficiëntie. De beschikbare cambered skeg compenseert het koppel van de schroef voor betere prestaties en handelbaarheid in toepassingen met één motor. De 450R is ook beschikbaar met het Heavy Duty onderwaterhuis voor toepassngen met lagere snelheden en traditionele toepassingen. Alle 450R-onderwaterhuizen met een overbrengingsverhouding van 1.6:1 voor goede en topsnelheid.

Schroeven Mercury Racing 

De schroeven van Mercury Racing zijn ontworpen om de prestaties van de boot en zijn gedrag te maximaliseren in iedere toepassing. Onze engineers maken van iedere schroef een hoogstand van nauwkeurigheid, aangepast aan specifieke types van boten en met specifieke prestaties voor ogen. Iedere afzonderlijke schroef wordt vervolgens uitgebalanceerd en gemeten om te garanderen dat de prestaties altijd even goed zijn. Op de nieuwe 450R-modellen zijn de populaire MAX5 en

Outboard CNC Cleaver schroeven aanbevolen voor gebruik met Sport Masteronderwaterhuis. Voor toepassingen met het Heavy Duty onderwaterhuis zijn Bravo IFS, Bravo I LT, Enertia ECO XP en Rev 4 XP van Mercury Racing excellente keuzes. 

Intelligente technologie

De Transient Spark Technology van Mercury past voorgeprogrammeerde voorontstekingstijden toe om het koppel te optimaliseren voor sneller planeren. Adaptieve toerentalsturing (Adaptive Speed Control) met een aangepast kalibrering voor de 450R van Mercury Racing stabiliseert automatisch het motortoerental, onafhankelijk van belasting of vaar omstandigheden  – zoals golven, korte bochten, waterski of wakeboard omstandigheden en lagere toerentallen bij planeren – Adaptive Speed Control houdt de snelheid van de boot constant zonder aanpassingen van het gas handel. De 450R is compatibel met de afstandbediening Mercury Racing Zero Effort Digital of met ieder digitaal bedieningssysteem van Mercury Marine, dat het toerental van maximaal zes motoren

Synchroon kan regelen met een enkele hendel. Digitale gas- en schakelregeling verbetert de ervaring van het varen door zacht schakelen en onmiddellijke respons, terwijl het kabelwerken het onderhoud achterwege blijven. Het optionele Joystick Piloting for Outboards (JPO) is beschikbaar voor boten uitgerust met twee tot zes motoren, en biedt intuïtieve besturing over 360 graden, voor aanmeren en manoeuvreren, plus hetgemak van Skyhook® met functies voor behoud van locatie en geïntegreerde automatische besturing. 

Het optionele Mercury VesselViewbiedt meer systeeminformatie en motorgegevens dan enig ander displaysysteem. VesselView volgt tegelijkertijd toerental, snelheid, brandstofgebruik en -efficiëntie, temperatuur, trim en nog meer, op maximaal zes buitenboordmotoren, op een intuïtief zeven of negen inch touchscreen-display. VesselView ondersteunt ook Advanced Sound Control, een uitlaat systeem dat kan worden omgeschakeld tussen een ultra-stille modus en een diepe sporttoon met een doordringend gegrom bij accelereren en lage toerentallen. 

Ongeëvenaarde betrouwbaarheid

De 450R werd ontworpen om te gedijen in het agressieve milieu van snelle boten, en werd getest, en getest, en nogmaals getest – in het lab en op het water – in een niet-aflatende inspanning om de hoogste verwachtingen van de meest veeleisende watersporters te overschrijden. Geef gas in volkomen vertrouwen. 

Kleurenopties 

De Mercury Racing 450R is verkrijgbaar in Cold Fusion-wit en het legendarisch Mercury Phantom-zwart. De modellen in Cold Fusion White worden afgewerkt met accentueerpanelen van de afdekkap Devil Red Eye met een witte midsectie (AMS) en onderwaterhuis. Zwarte modellen worden afgewerkt met accentueerpanelen van de afdekkap in Graphite Grey en geassorteerde Graphite Grey AMSen onderwaterhuis. Accentueerpaneelkits Devil Red Eye, Graphite Grey en Carbon Fiber zijn verkrijgbaar in aangepaste uitvoering voor de 450R- gepersonaliseerd met het kleurmotief van de boot.

De productie van de gloednieuwe 450R is gestart de motoren zullen leverbaar zijn vanaf November 2019. Prijzen nog niet bekend. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Huisman via info@zaanhaven.nl.

Over Mercury Racing 

Mercury Racing is gevestigd in Fond du Lac, in de staat Wisconsin van de VS, en is een afdeling van Mercury Marine. Het is een toonaangevende leverancier van krachtige aandrijfsystemen voor vaartuigen, voor vaarliefhebbers in de hele wereld, met een opwindende vaarervaring op het wijdse water. Mercury Racing maakt gebruik van zeer moderne technologie en produceert krachtige buitenboordmotoren, hekaandrijvingen, schroeven, onderdelen en accessoires. Mercury Racing produceert ook krachtige kant-en-klare motoren voor de aftermarket in de automobielsector. Mercury Marine is een afdeling van Brunswick Corp. (NYSE: BC), 's werelds grootste constructeur van hobbyproducten, waaronder plezierboten, scheepsmotoren, en accessories.